Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Insinöörit seilaa Seiliin! 19. ja 20. 5.2018

19.5.2018 klo 11:00 - 20.5.2018 klo 19:00

30€

Seiliin lähdettiin Aurajoen rannasta Itäiseltä Rantakadulta noin Tiilentekijänkadun kohdalta. Lauantaina 19.5. klo 11:00. ja Sunnuntaina 20.5. klo 10:00.  Retket olivat loppuunmyydyt.

Matkaan lähdettiin Sukellustukialus ms Tavilla. Alus on entinen Koskeloluokan rannikkovartiolaiva, joka on sittemmin muokattu toimimaan Nautic Club Urheilusukeltajat ry:n sukellustukialuksena. Ennen köysien irroittamista keulakannella pidettiin tervetulotilaisuus, jossa mm. opastettiin kuinka Aluksen toiletteja käytetään.

Menomatkan aikana tarjolla oli kahvia ja teetä , sekä Tavin tavan mukaisesti ei valmiita annoksia, vaan voileipäbuffa. Pari tuntia kestäneen merimatkan aikana halukkaat tutustuivat alukseen ja sen tekniikkaan. 

Rantauduttuamme Seiliin lauantaina, meillä piti olla opas vastassa rannassa, vaan eipä ollut. Juuri edellämme oli rantautunut 150 hlön seurue, joka sekoitti pakkaa alkuun jonkin verran. Suuntasimme kuitenkin omatoimisesti kohti päärakennusta, jossa meille oli tarjolla lounas Ravintola Seilissä.  Sunnuntaina opas oli vastassa ja hän ohjasi ryhmän ruokailemaan. Ruokailun jälkeen alkoi opastettu kiertokäynti, jossa tutustuttiin nykyiseen Saaristomeren tutkimuslaitoksen päärakennukseen eli entiseen mielisairaalaalaan ja yhteen sen 1950-luvun tyyliin entisöidyistä potilashuoneista. Kiertokäynti jatkui saaren kirkkoon, joka rakennettiin aikana, jolloin saarella toimi spitaalisairaala. 

Museo-Kirkko kiertokäynnin päätyttyä palasimme takaisin MS Taville ja lähdimme takaisin kohti Turkua. Paluumatkan aikana tarjolla on jälleen kahvia ja teetä sekä Tavin tavan mukaan jäätelöpuffa.

Sää suosi matkalaisia kumpanakin päivänä ja kenties senkin vuoksi matkasta pidettiin kovasti.

Pikaisen gallupin mukaan hieman yli puolet matkalaisista ei ollut koskaan aiemmin käynyt Seilissä, joten ainakin heille oli runsaasti uutta koettavaa. 

 

Tiedot

Alkaa:
19.5.2018 klo 11:00
Loppuu:
20.5.2018 klo 19:00
Hinta:
30€