Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Insinöörit olutta maistelemaan!

8.4.2017

20€

Tuike järjesti matkan Helsingin olutfestivaaleille lauantaina 8.4. 

Koska matka ei saavuttanut ylitsepursuavaa suosiota, ilmoittautumisajan lähetessä loppuaan oli insinöörillä mahdollisuus ottaa mukaansa kolma kaveriaan. Osa oli jopa näin tehnyt. Matkalle oli ilmoittautunut hieman yli 20 lähtijää, mutta sairastapausten vuoksi lopulta matkaan lähti vain 19 Olutjanoista Insinööriä kavereineen. Matkanjärjestäjä oli viimeisimmässä matkapuffissaan kertonut ottavansa bussiin mukaan muutamia olusia, niin että niitä voidaan kierrättää bussissa kaikkien maisteltavina. Samoin oli tehnyt muutama muu valveutunut matkalainen. Niinpä jo ennen Helsinkiin saapumistamme olimme siemailleet pitkälti toistakymmentä erilaista olutta.

Bussi ajoi aivan kaapelitehtaan nurkalle, joten päällysvaatteet saatoimme jättää bussiin ja sovimme, että bussi lähtee kotiinpäin tasan klo 22:00, eikä myöhästyneitä odotella. Olutfestivaaleille saavuttuamme opimme talon tavat. Eurovaluutalla sai ostettua kruunukorkkeja, joihin oli painettu päälle 1€ tai 2€. Ne toimivat poletteina ja niillä sai ostettua festareilta olutta ja ruokaa.Festarialueelle päästyämme seurueemme hajaantui kohdatakseen pienissä erissä useasti illan aikana.

Tämän vuoden teemamaa oli Unkari. Oluita niin unkarista, kuin muualtakin maailmasta oli tarjolla varmasti toista tuhatta erilaista. Oli tarjolla useita erilaisia oluttyyppejä, niin pohjahiivaoluista (esim. Lager, Pils, Bock, Rauhbier) kuin pintahiivaoluistakin (Weissbier, Portter, Stout, Ale, Barley Wine, Saisson). Henkilökohtaisesti jätin tavanomaiset Lagerit väliin kokonaan, niitähän saa suomestakin joka paikasta ja keskityin hieman erikoisempiin tuttavuuksiin. 

Tyypillisesti pienin myytävä annos on 2 dl, eikä juuri sen suurempaa määrää kannata ostaakaan. Muuten ymmärrettävistä syistä jää erilaisten oluiden määrä varsin vähäiseksi. Seurueeni toimi lisäksi niin, että tuo mainittu 2dl annos vielä jaettiin seurueen kesken, joten yhtä nautittua olutta ei määrällisesti kovin paljoa tullut juotua. Yritin pitää laskua maistamieni oluiden määrästä, mutta laskuthan sekosivat jossain vaiheessa. Arviolta 30…40 erilaista olutta tuli maistettua ennen kuin kello alkoi lähestyä kymmentä. Koska olimme sopineet bussin lähtevän tasan kymmeneltä, tapojeni vastaisesti olin valmiina bussissa seurueeni kanssa ainakin viittä minuuttia ennen lähtöaikaa. Viimeiset saapuivat bussille juoksujalkaa  vain pariakymmentä sekuntia ennen bussin lähtöä.

Kotimatka sujui rauhallisesti. Sattuneesta syystä bussin vessakin oli toistuvasti varattuna. Bussinkuljettajakin ihmetteli matkan rauhallisuutta, kun ottaa huomioon matkan luonteen.

Insinöörit seuralaisineen osasivat käyttäytyä asiallisesti jopa Olutfestareilla.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
8.4.2017
Hinta:
20€
Kotisivu:
http://www.helsinkibeerfestival.fi/index.php

Tapahtumapaikka

Kaapelitehdas
Helsinki, Suomi